T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / KANGAL - Atatürk İlkokulu

Nasıl İyi Bir Öğrenci Olurum?



Okul Hayatınıza Öncelik Verin

Lise yıllarında okul hayatı genellikle ikinci plana atılır ama hayatınızın temellerini atarken ilk adımı oluşturan lisede önceliğiniz, derslere katılmak ve derslerde verimli olmak olmalı.

Derslerde Devamsızlık Yapmayın

 Ara sıra dersleri ekmek ve okuldan kaçmak iyi bir fikir gibi görünse de, genel olarak derslere devam eden bir öğrenci olmak, lise hayatında başarılı olmanın en önemli şartlarından biridir. Derslerinize her zaman devam edin ve öğretmenlerinizi iyi dinleyin.

Ödevlerinizi Düzenli Yapın

 Öğretmenlerinizin verdiği ödevleri mutlaka yapın ve her gün minimum 1-1.5 saat okulda öğrendiklerinizi tekrar edin. Çünkü derslerinizi günü gününe tekrar etmediğinizde, okulda öğrendiklerinizin yaklaşık %80'ini birkaç gün içinde unutacaksınız. Zamanınızı İyi Yönetin

İyi bir öğrenci olmak için sadece ders çalışmak zorundasınız demiyoruz. Kimse sizden böyle bir şey talep etmez. Sadece, zamanı iyi yönetmen, iyi bir öğrenci olmak için önemlidir. Neyi, ne zaman yapacağınızı doğru bir şekilde programlarsanız, başarı oranınızı da arttırmış olursunuz. Öz disiplin geliştirmek, bu noktada oldukça önemli. Onu nasıl kullanırsanız kullanın, bir günün 24 saat olduğun unutmayın. Zamanı doğru planlamak bir öğrenci için oldukça önemlidir.

 Alışkanlık Edinin

Bir insanın alışkanlık edinebilmesi için, o eylemi minimum 8 gün boyunca tekrarlaması gerekir. Bazı uzmanlar bu rakamın 21 gün olduğunu da söylüyor. Hem insan, alışkanlıkların yaratıklarıdır. Bizi, var olduğumuz kişi yapan alışkanlıklardır. Dolayısıyla iyi bir öğrenci olmak için alışkanlık edinmek oldukça önemlidir.

 İyi Bir Öğrenci Olmak İçin Öneriler

 Kendinize karşı dürüst olun. Yapamayacağınız bir ders programı oluşturmayın.

 Kendinize sorumluluklar yaratın.

Kendinize güvenin.

 Olumlu olun.

 Derste öğrendiklerinizi sözlü olarak sanki başkalarına anlatıyormuş gibi kendinize anlatın.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.01.2021 - Güncelleme: 06.01.2021 00:08 - Görüntülenme: 579
  Beğen | 31  kişi beğendi